Mainos
Mainos

Liikas-esitykselle myös kritiikkiä

Entinen pankinjohtaja Seppo Lindblom ja Turun kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen professori Paavo Okko kritisoivat eduskunnan pankkivaltuuston päätöstä esittää Suomen Pankin pääjohtajaksi komissaari Liikasta.

Eduskunnan pankkivaltuuston eilinen päätös esittää EU-komissaari Erkki Liikasta Suomen Pankin pääjohtajaksi on herättänyt myös arvostelua.

Turun Sanomien ja Aamulehden haastatteleman entisen pankinjohtajan Seppo Lindblomin mukaan, on surullista ettei näin korkeassa nimityksessä haluta antaa arvoa ammattitaidolle ja urakehitykselle.

Turun Sanomissa Turun kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen professori Paavo Okko, arvioi että Ecofinin pääjohtajalla Sixten Korkmanilla olisi paremmat valmiudet rahapolitiikan hoitoon.

Pankkivaltuusto äänesti eilen Liikasen ja Korkmanin välillä äänin 7-2. Korkmania äänestivät pankkivaltuutetut Janina Andersson ja Ben Zyskowicz .

Suomen Pankin pääjohtajan nimittää lopullisesti tasavallan presidentti Tarja Halonen, eikä hänen tarvitse noudattaa nimityksessä eduskunnan pankkivaltuuston tai hallituksen kantaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot