Mainos
Mainos

Liikasen ja Koiviston tiet kohtasivat usein: "Koiviston poismeno suuri asia suomalaisille – ja myös henkilökohtaisesti"

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen oli moneen otteeseen vuosien varrella läheisessä yhteistyössä presidentti Mauno Koiviston kanssa.

– Koiviston poismeno on suuri asia suomalaiselle. Se on sitä myös henkilökohtaisesti, Liikanen sanoo.

– Hänen pitkäaikaisin työsuhteensa oli Suomen Pankkiin. Hän oli kunnioitettu edeltäjä ja piti Suomen Pankin yhteydessä työhuonetta pitkään eläkevuosinaan kirjallisia töitä varten, SP:n nykyinen pääjohtaja sanoo.

Koiviston ensimmäisen presidentin vaalitaistelun aikana Liikanen oli SDP:n puoluesihteeri ja vastuussa vaalikampanjasta.

Myöhemmin 1980-luvun lopulla Koivisto oli tärkeä tukija Liikasen toimiessa valtiovarainministerinä. Koivisto oli ollut samassa tehtävässä 1960-70-luvuilla.

– Hän tiesi, miten yksinäinen valtiovarainministeri on ja antoi aina tukensa, Liikanen muistelee.

Tiet kohtasivat myös 90-luvun alkupuolella. Liikanen toimi EU-suurlähettiläänä Koiviston johtaessa Suomea Euroopan Unionin jäseneksi.

Liikaselle presidentti Koivisto oli myös läheinen keskustelukumppani.

– Hän oli myös intellektuelli, siitä jäi monta hienoa kirjaa ja kirjoitusta. Hänen  kirjansa ”Venäjän idea” on ainutlaatuinen. Liikanen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme