Mainos
Mainos

Liike- ja toimistorakentamisen lupamäärä tuplaantui

Rakennuslupia myönnettiin maaliskuussa kaikkiaan 3,9 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli 15 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli lähes kaksinkertainen viime vuoden maaliskuuhun verrattuna, selviää Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista. Kaikkiaan liike- ja toimistorakennuksille myönnettiin lupia yli miljoonan kuutiometrin edestä. Lisäystä vuoden takaiseen tuli neljänneksen verran. Neljä viidesosaa liike- ja toimistorakennusluvista annettiin pääkaupunkiseudulla.

Sen sijaan teollisuus- ja varastorakennusten sekä maatalousrakennusten lupakuutiot vähenivät viime vuoden maaliskuun tietoihin verrattuna. Maatalousrakennuksissa lasku oli 20 prosenttia, teollisuus- ja varastorakennuksissa kymmenen.

Tammi-maaliskuussa koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin runsaan yhdeksän miljoonan kuutiometrin edestä eli seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kaikkiaan yli 8 500 uutta asuntoa sai rakennusluvan tammi-maaliskuussa, mikä oli 10 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Kun rivitalo- ja kerrostaloasuntojen lupamäärät kasvoivat, omakotiasunnoille lupia myönnettiin vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot