Mainos
Mainos

Liike- ja virkanaiset: Naisia lisää johtotehtäviin

Suomen liike- ja virkanaisten liiton mukaan naisten urakehitystä tulisi kannustaa ennakkoluulottomasti.

Naisia on entistä painokkaammin kannustettava johtotehtäviin yrityksissä, yhteisöissä ja julkisessa hallinnossa, katsoo Suomen liike- ja virkanaisten liitto. Naisjohtajien määrän lisääminen on liiton mukaan hyväksi sekä mies- että naisvaltaisilla aloilla.

Naisten urakehitystä tulee liike- ja virkanaisten liiton mielestä tukea paitsi vanhoilla myös uusilla ja ennakkoluulottomilla keinoilla. Nykytekniikka mahdollistaa esimerkiksi entistä joustavammat työaikajärjestelyt, joten työn hoitamista pitäisi voida helpommin sopeuttaa kulloiseenkin elämäntilanteeseen.

Suomessa naisia on julkisen hallinnon johtotehtävissä selvästi enemmän kuin yritysmaailmassa. Hallituksen tasa-arvo-ohjelman tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä valtion johtoviroista puolet olisi naisten käsissä.

Suomen liike- ja virkanaisten liitto julkisti kannanottonsa Tampereella syyskokouksensa yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot