Mainos
Mainos

Liikehallin katto romahti Joensuussa

Pelastusviranomaiset arvioivat romahduksen syyksi katon vedenpoistoputkiston jäätymisen. Hallin rakenteet ja vahingot tutkitaan alustavasti pääsiäisen aikana.

Osa joensuulaisen liikehallin katosta romahti myöhään eilen. Rakennuksessa toimiva lvi- ja sähköalan tukkuliike oli onnettomuuden aikana tyhjillään, eikä kenellekään aiheutunut vaaraa.

Katolla ei ollut lumikuormaa. Pelastusviranomaiset arvioivat, että romahduksen saattoi aiheuttaa hallin katolle kerääntynyt vesi. Taloudelliset vahingot nousevat satoihin tuhansiin euroihin.

- Ilmeisesti kattokaivon putkisto oli jostakin kohtaa jäätynyt, minkä vuoksi vesi ei päässyt poistumaan, kertoi Onninen Oy:n myyntiryhmäpäällikkö Markku Hirvonen.

Hallin katto romahti puolenyön aikoihin noin 50 neliömetrin alalta. Hälytyksen saanut vartiointiliike kutsui paikalle pelastusviranomaiset.

Varastomyymälä on kooltaan noin 1300 neliömetriä. Romahtaneen nurkan alla oli mm. asiakkaiden kahvitila, yhden tukkumyyjän huone ja tarvikehyllyjä. Vesi syöksyi katolta liiketiloihin kovalla paineella.

Hallin rakenteita ja vahinkoja tutkittiin alustavasti jo tänään.

- Kattoa ei panna umpeen ennen kuin tiistaina, jolloin vakuutustarkastaja on tulossa paikalle. Romahtamisvaaraa täällä ei ole, mutta romahtanut osa eristetään muista tiloista. Asiakkaita emme sisään laske missään tapauksessa, se on selvää, kertoi Hirvonen.

Hirvosen mukaan liikkeen noin 15 työntekijää ovat tulossa töihin näillä näkymin jälleen tiistaina.

- Liike pyritään pitämään auki, vaikka yksi nurkka alas putosikin. Kaikki palkit näyttäisivät olevan paikoillaan. Tavaraa on pakko saada lähtemään työmaille. Työtä on tehtävä kaiken kaaoksen keskelläkin, totesi Hirvonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme