Mainos
Mainos

Liikemies Peter Fryckman etsintäkuulutettiin

Talousrikostuomion saanut Peter Fryckman on etsintäkuulutettu, koska hän ei saapunut hakemaan Helsingin kihlakunnanvoudilta passitustaan vankilaan. Ylitarkastaja Raili Matinpuro rikosseuraamusvirastosta sanoo, että Fryckmanista on tehty normaalit etsintäkuulutuspyynnöt jo viime viikolla.

Kihlakunnanvouti Visa Kallion mukaan Fryckman ilmoitti viime perjantaina puhelimessa, että hän ei pääse hakemaan passitustaan. Määräpäivä oli juuri perjantai. Fryckman vetosi keskeneräisiin asioihin, joita hänen pitäisi hoitaa. Fryckmanin oli määrä lähteä suorittamaan vankeusrangaistustaan lähipäivinä. Kalliolla ei ole tietoa Fryckmanin nykyisestä olinpaikasta.

Fryckman sai aiemmin hakemuksesta kuukauden lykkäyksen. Hän jätti viime viikon lopulla uuden lykkäyshakemuksen, mutta rikosseuraamusvirasto hylkäsi sen.

Fryckman on tuomittu kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen, jonka Helsingin hovioikeus määräsi hänelle. Ensikertalaisena Fryckman istuu tuomiostaan puolet eli vuoden ja kolme kuukautta.

Tuomio tuli vuosikymmenen takaisista talousepäselvyyksistä, jotka kytkeytyivät entisen suurpankin SYP:n nurkanvaltaukseen vuonna 1988.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme