Mainos
Mainos

Liikenne rajanylityspaikoilla sujui rauhallisesti

Lakossa olevien rajavartijoiden mielestä uhkana on, että rajan yli viedään varastettuja varastettua tavaraa.

Tilanne Suomen itärajan kansainvälisillä rajanylityspaikoilla on ollut Rajavartiolaitoksen mukaan rauhallinen. Tarkastuksia jouduttiin kuitenkin tekemään normaalia kevyemmin rajavartijoiden eilen alkaneen lakon vuoksi.

Lähteviä ajoneuvoja tarkastettiin esimerkiksi Lapin rajanylityspaikoilla vain mahdollisuuksien mukaan. Lapin Rajavartioston apulaiskomentaja everstiluutnantti Janne Mattila myöntää, että painopiste oli saapuvassa liikenteessä.

Lakossa olevien rajavartijoiden mielestä uhkana on, että rajan yli viedään varastettuja autoja ja muutakin varastettua tavaraa. Ivalon rajavartioalueen varaluottamusmies Petteri Seppänen kertoo, että rikollisilla on ollut lakon mahdollisuus tiedossa jo kauan.

Tulli tarkastaa lähtevissä ajoneuvoissa olevat tavarat, mutta ajoneuvojen omistussuhteiden tarkastamiseen ei lakon aikana rajanylityspaikoilla työskentelevillä riitä aikaa eikä asiantuntemusta, Seppänen arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme