Mainos
Mainos

Liikennekuolemat vähenivät alkuvuonna

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä kuolleiden määrä näyttää vähenevän. Tammi-lokakuussa tieliikenteessä on kuollut 290 ihmistä, kun viime vuoden vastaavana aikana lukema oli 344.

Surmansa saaneista 207 oli miehiä ja 83 naisia. Valtaosa kuolleista oli liikkeellä henkilöautolla. Jalankulkijoita kuoli 41 ja polkupyöräilijöitä 21.

Myös liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä laski hieman alkuvuonna. Vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana tieliikenteen onnettomuuksissa loukkaantui 6827 ihmistä, kun edeltävänä vuonna samaan aikaan loukkaantuneita oli 6722.

Alueellisesti tarkasteltuna liikennekuolemia sattui eniten Uudellamaalla, missä liikenneonnettomuuksissa sai surmansa 40 ihmistä. Kuolemien määrä väheni eniten Pirkanmaalla, missä kuolleiden määrä aleni viime vuoden tammi-lokakuusta 16 kappaleella.

Tilastokeskuksen ennakkotiedot perustuvat poliisin onnettomuustilastoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme