Mainos
Mainos

Liikennelakko venyy viikonloppuun

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lakko jatkuu ainakin viikonloppuun asti. Piirisovittelija Esa Lonka tapasi eilen kiistan osapuolia erikseen, mutta keskustelut lakon lopettamiseksi eivät johtaneet ratkaisuun.

Lonka kävi keskusteluja erikseen työnantaja- ja työntekijäpuolen kanssa pitkin päivää. Illalla oltiin kuitenkin tilanteessa, jossa ei oltu sovittu yhteisestä tapaamisesta osapuolten kesken.
-Katsotaan tilannetta aamulla uudestaan, Lonka sanoi illalla. Lonka piti käytyjä keskusteluja hyödyllisinä. Hän ei sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että sovittelu aloitettaisiin uudestaan huomenna.

Sovittelu keskeytettiin tuloksettomana tiistai-iltana. Tuolloin osapuolten kannat olivat niin kaukana toisistaan, että edellyksiä sovintoehdotuksen jättämiselle ei ollut.

Viidettä päivää jatkuva työtaistelu on pysäyttänyt Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten linja-autot, metron sekä raitiovaunut. Lakossa on noin 3 300 kuljettajaa. Lakko ei koske rautateiden lähiliikennettä.

Kuljettajat perustelevat lakkoaan sillä, että joukkoliikenteen kilpailuttaminen vaarantaa heidän työsuhteensa ehdot. He mm. vaativat, että kuljettajat on palkattava vanhoina työntekijöinä liikennöivän yrityksen vaihtuessa. Lakossa olevat kuljettajat kuuluvat SAK:laisiin AKT:hen ja KTV:hen sekä STTK:laiseen Kunnallisvirkamiesliittoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme