Mainos
Mainos

Liikennelakon sovittelussa ei kummempaa edistymistä

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lakko jatkuu todennäköisesti myös huomenna. Piirisovittelija Esa Lonka ei usko, että ratkaisuun päästään enää tänä iltana.

Lonka pitää myös sovintoehdotuksen jättämistä epätodennäköisenä.
-Vaikuttaa siltä, että korvaavat matkantekovälineet ovat tarpeellisia keskiviikkoaamuna, Lonka sanoi kello 22 jälkeen illalla. Työntekijäpuoli piti kello kymmentä eräänlaisena takarajana sille, että liikenteen palautuminen normaaliksi keskiviikkoaamuna voitaisiin taata.

Lonka arvioi, että neuvotteluja jatketaan vielä tovi.
-Kovin pitkään ei tänä iltana enää yritetä, jos ei nopeasti jotain ala syntymään, hän huomautti.

Toissayönä alkanut lakko pysäytti Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten linja-autot, metron ja raitiovaunut. Työtaistelu ei koske rautateiden lähiliikennettä. Lakkoon osallistuu noin 3300 kuljettajaa.

Liikenneruuhkat eivät tänäänkään hellittäneet. Lähes eilisen kaltaisia jonoja syntyi sekä aamulla että illansuussa. Eilistä enemmän ihmiset käyttivät kuitenkin junaa ja kimppakyytejä. Taksitilauksia - tai tilausyrityksiä - on tullut kumpanakin lakkopäivinä kolminkertainen määrä normaaliin verrattuna.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme