Mainos
Mainos

Liikenneministeri: Helsingin ratapihan jumi korjataan

Uusi liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) lupasi SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa Porissa, että Helsingin ratapihaa tullaan kehittämään niin, että liikenne sujuu. Nyt junayhteydet koko maahan hidastelevat, jos Helsingin ahtaalla ratapihalla tapahtuu esimerkiksi onnettomuus.

- Hallitusohjelmassa luvataan Helsingin ratapihalle erityisjärjestelyjä, jotta ratapiha olisi joustava ja liikenne sujuisi. Hallitusohjelmaan on linjattu myös Kehä-radan vieminen eteenpäin ja Pisara-radan suunnittelu, ministeri Kyllönen kertoi.

Kyllönen osallistui Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n järjestämään keskustelutilaisuuteen "Uuden hallituksen liikennepoliittiset haasteet". Ministeri lupasi heti aluksi ottaa ministeriössään uudelleen työn alle AKT:n ajaman logistiikkastrategian.

Ministeri lupasi puuttua myös jatkossa liikenneturvallisuuteen, vaikka hänen viimeviikkoinen ehdotuksensa autoilijoiden promillerajan laskemisesta 0,5 prosentista 0,2 prosenttiin tyrmättiinkin.

- Olen vakaa nollatoleranssin kannattaja, ministeri sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme