Mainos
Mainos

Liikenneministeri: Korjaamot luotettavia katsastajia

Liikenneministeri Anu Vehviläinen uskoo katsastustoiminnan laajentumisen toimivan. Autokorjaamot ovat saamassa reilun vuoden päästä luvan tehdä katsastuksia. Tämän on pelätty muun muassa laskevan katsastuksen laatua.

– Katsastus on toimiluvan varausta, ja lisäksi on olemassa erilaisia keinoja, joilla laatua valvotaan. On olemassa muun muassa vika-auto, joka viedään yllätyksellisesti aina eri yrityksiin katsastettavaksi, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Vehviläinen kertoo.

Katsastus ja autokorjaustoiminta on haluttu aiemmin pitää erillisinä, jottei katsastuksen riippumattomuus kärsi. Vehviläinen on kuitenkin vakuuttunut, että katsastustoiminta ei kärsi laajennuksesta.

– Olen paneutunut sisältöön ja keinoihin, joilla riippumattomuutta turvataan, näin tehdään monessa muussakin EU-maassa.

Vehviläisen mukaan varsinkin henkilöautojen katsastushinnat ovat viime aikoina paisuneet. Hän toivookin, että kuluttajat olisivat entistä valveutuneempia ja selvittäisivät, mistä saa minkäkin hintaista katsastusta.

Katso liikenneministeri Anu Vehviläisen haastattelu: (Huomenta Suomi 17.12.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot