Mainos
Mainos

Liikenneministeri patistaa Tielaitosta parempaan palveluun

Liikenneministerin mielestä Tielaitoksen pitäisi tehostaa erityisesti keli- ja säätiedotusta.
Talvitiepäivillä Tampereella puhunut liikenneministeri Olli-Pekka sanoo, että talvisten teiden liukkautta ei juurikaan pystytä vähentämään nykyisin voimavaroin. Suolan käytössä ongelmana on pohjavesien pilaantuminen. Teiden talvikunnossapitoon saataisiin Heinosen mielestä lisää tehoa kilpailuttamalla.

Heinonen vetosi maanrakennusalaan ja työntekijäjärjestöihin, jotta kauan valmisteltu Tielaitoksen tuotannon liikelaitostaminen saataisiin toteutetuksi. Tielaitoksen uudistamisen lasketaan tuovan noin 300 miljoonan markan vuosittaiset säästöt.

-Tielaitoksen sisäinen jako tilaajaviranomaiseen ja tuotantoon oli tarkoitettu vain välivaiheeksi, eikä se tuota tehokkainta ja taloudellisinta tienpitoa, Heinonen sanoi.

"Vikaa asenteissa"

Talvitiepäivillä puhunut liikenneministeri sanoi myös, että autoilijat eivät ota vakavasti talvioloja teillä.

Viime joulukuussa liikenteessä kuoli 35 ihmistä. Heinonen muistuttaa, että valtaosa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtui pääteillä, joita hoidetaan paremmin kuin muita teitä. Liikenneonnettomuuksien tutkijoiden mukaan joulukuun onnettomuuksissa ajettiin suurinta sallittua nopeutta, vaikka olot olivat huonot. Heinonen kehottaa kaikkia liikenneturvallisuustyötä tekeviä tahoja tiedottamaan autoilijoille talvikelien vaarallisuudesta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme