Mainos
Mainos

Liikenneministeriö: Päästöt kuriin

Liikennealan uuden ympäristöohjelman mukaan liikenteen kasvihuonekaasujen päästöt saavat olla vuonna 2010 korkeintaan vuoden 1990 tasolla.

Autoliikennetta

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen esitteli ohjelman tänään Helsingissä. Liikenteen kasvua yritetään hillitä muun muassa maankäytön suunnittelulla ja ohjaamalla kulutusvalintoja vero- ja maksupolitiikalla. Ohjelma esimerkiksi edellyttää vähän kuluttavien autojen suosimista ja liikenteen energiansäästön edistämistä. Ympäristöohjelma sisältää myös ehdotuksia siitä, miten tietoyhteiskunnan tarjoamilla keinoilla, kuten etätyöllä ja sähköisellä asioinnilla, voidaan vähentää liikkumista.

Liikenneministeriön tilaisuudessa julkistettiin myös yhteistyösopimus, jossa Suomen kuorma-autoliitto, kauppa- ja teollisuusministeriö sekä liikenneministeriö sopivat energiansäästöä edistävistä toimista. Sopimuksen tavoitteena on saada alan yritykset mukaan energiansäästötalkoisiin niin, että kuljetusten energiakustannukset alenevat vuoden 1995 tasosta 10-15 prosenttia seuraavan kymmenvuotiskauden aikana.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot