Mainos
Mainos

Liikenneministeriö: Skoottereilla samat säännöt

Lämpimät säät ovat tuoneet liikenteeseen runsaasti skoottereita. Liikenneministeriömuistuttaa, että skootteri on mopo, ja sitä koskevat samat säädökset kuin muitakin pienimoottorisia liikennevälineitä.

Suomessa mopolla saa kuljettaa vain enintään kymmenvuotiasta lasta. Lisäksi kyyditettävällä pitää olla päässään kypärä. Lisäksi skootterin kuljettajan pitää käyttää kypärää. Ajajan on myös oltava yli 15-vuotias. Mopokortin skootterikuski tarvitsee, jos hän on syntynyt vuonna 1985 tai sen jälkeen. Liikenneministeriön mukaan skoottereiden käyttötarkoituksesta voi saada harhaanjohtavan kuvan, sillä useissa malleissa varusteisto vaikuttaa laajalta. Vaikka skootterissa on istuin ja kädensijat matkustajaa varten, se tulkitaan mopoksi.

Kaikkiaan Suomessa on yli 100 000 mopoa. Vuosittain ostetaan noin 7 000 uutta mopoa, joista kaksi kolmasosaa on skoottereita.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme