Mainos
Mainos

Liikenneministeriön hätäkeinot testissä Vaalimaan tiellä

Haminan ja Vaalimaan välillä kokeillaan Liikenneministeriön uusia ohjeita rekkajonojen hallitsemiseksi. Ohjeet ovat käytössä paraikaa ja niitä testataan tämän viikonvaihteen ajan.

Liikenneministeriön uusia rekkaliikennettä koskevia ohjeita testataan kuluvan viikonlopun aikana Haminan ja Vaalimaan välillä. Poliisin erityisjärjestelyllä on ehkäisty jonojen venyminen Haminan kaupungin alueelle.

Haminan poliisista kerrottiin, että viime yönä moottoritielle jouduttiin pysäköimään rekkoja ensimmäisen kerran sitten marraskuun lumimyräkän. Poliisin mukaan tilanne kehittyi yöllä sellaiseksi, että tielle oli perustettava tilapäinen parkkipaikka. Moottoritien toinen kaista varattiin kokonaan rekoille.

Parkkialue alkaa Hamina-Lappeenranta-tien liittymästä ja jatkuu Kotkaan päin. Rekkaparkin kohdalla on tilapäinen 60 kilometrin nopeusrajoitus. Raskasta liikennettä ei toistaiseksi ohjata Vaalimaan suuntaan vaan Nuijamaalle.

Haminan ja Vaalimaan välinen rekkajono on kasvanut taas 30 kilometriin. Itään päin kulkeva liikenne on tänä viikonloppuna ja ensi viikolla vilkkaimmillaan joulunajan tavarakuljetusten takia.

Virojoen ja Yläpihlajan välillä oli kuitenkin kahdeksan kilometrin aukko, jota poliisi pyrki tiivistämään. Poliisi uskoo, että rekkaparkista voidaan luopua päivemmällä, kun jono lähtee liikkeelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme