Mainos
Mainos

Liikenneministeriön tv-politiikka saa arvostelua

Keskustelu televisiokanavien toimilupamaksuista jatkuu. Liikenneministeri Matti Aura ei ymmärrä Kilpailuviraston ja MTV:n arvostelua siitä, että suuri tv-yhtiö joutuu maksamaan suhteellisesti suuremman maksun kuin pieni yhtiö. Alma Median toimitusjohtajan Matti Packalenin mukaan ministeriö yrittää verojen avulla pakottaa MTV:n pienemmäksi.

Uusi tv-lainsäädäntö määrää: mitä suurempi kaupallinen tv-yhtiö, sitä suurempi prosenttiosuus liikevaihdosta pulitetaan toimilupamaksuna Yleisradion rahoittamiseksi. Tätä kilpailuvirasto ja MTV eivät ymmärrä - Neloskanava kun pääsee pienemmillä maksuilla. Liikenneministeri Matti Auran kanta on: "En ymmärrä kritiikkiä." Hänen mielestään maksuprosentti on sama kaikille, kunhan yhtiöt vain ovat saman kokoisia.

Aamulehti-MTV:n eli Alma Median toimitusjohtajan Matti Packalenin mielestä ministeri puuttuu nyt koko tv-elinkeinon rakenteeseen. Ministeriölle tärkeää on ollut, että lait turvaavat Yleisradion rahoituksen. Kilpailusyihin perustuvaa arvostelua ei ole juuri kuunneltu.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme