Mainos
Mainos

Liikenneongelmiin tulossa varautumissuunnitelma

Suomeen on suunnitteilla poikkeussuunnitelma vaikeiden liikennetilanteiden varalle.

Tänä talvena Suomessa on kärsitty niin lentoliikenteen matkalaukkusumista, raideliikenteen ongelmista kuin poikkeuksellisesta jäätilanteestakin.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen liikenneministeri Anu Vehviläisen mukaan liikenteeseen tarvitaan suunnitelma poikkeusolojen varalle.

- Tarvitsemme nimenomaan analyyttisen varautumissuunnitelma. Ja sellaisesta ollaan jo päätetty, mutta sitä ei olla pystytty viime päivien tilanteen takia laittamaan eteenpäin. Olen keskustellut siitä myös VR:n toimitusjohtajan Mikael Aron kanssa, myös liikenneviraston johdon kanssa. Se ei todellakaan koske pelkästään raideliikennettä. Esimerkiksi Itämerellä on hankala tilanne. Myös saaristossa on ongelmia yhteysaluksien osalta, sillä vain yksi yhteysalus on tällä hetkellä liikennöimässä.

Suunnitelman tekoa ei saada valmiiksi hetkessä.

- Ajattelisin, että nyt tarvitaan vähän malttia. Ymmärrän sen, että matkustajat ovat raivoissaan, joiden lomasuunnitelmat ja työmatkat ovat häiriintyneet viime viikkojen aikana. Mutta me, jotka olemme vastuussa näistä asioista, meillä pitää hermon kestää, tehdä sellainen parempi analyysi tästä.

Katso liikenneministeri Anu Vehviläisen haastattelu (Huomenta Suomi 25.2.2010)

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme