Mainos
Mainos

Liikennepolitiikka saa uudet linjaukset

Suomen keskeisimmistä liikenteeseen liittyvistä linjauksista päätetään tänään. Hallituksen on määrä hyväksyä tavallista laajemmat pitkän aikavälin tavoitteet.

Eduskunnalle jätettävä liikennepoliittinen selonteko asettaa tavoitteet seuraaville 10-15 vuodelle. Yksityiskohtaisten hankkeiden sijasta se keskittyy laajasti elinkeinoelämän ja joukkoliikenteen tarpeisiin sekä ilmasto- ja turvallisuustekijöihin.

Selonteko pitää sisällään kehysriihessä päätetyt teiden, ratayhteyksien ja muiden liikennemuotojen rakennushankkeet.

Seuraavan kolmen vuoden aikana aiotaan toteuttaa enemmän uusia liikenneinvestointeja kuin koskaan aiemmin. Mukana ovat muun muassa länsimetro, kehärata ja Helsinki-Vantaan lentokenttä.

Suurin tietyö on E18-moottoritien kunnostaminen osuudella Helsinki-Vaalimaa. Muita suuria hankkeita ovat Heinolan Lusin ja Mikkelin välinen tieosuus, kehärata sekä Kirkkonummen ja Espoon Kivenlahden välisen tieosuuden uusiminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot