Mainos
Mainos

Liikennesäätiedotteet palvelevat autoilijoita

Talvisen liukkaat kelit ovat tänä syksynä aiheuttaneet autoilijoille ongelmia normaalia aikaisemmin koko maassa. Ennätyksellisen kylmä lokakuu onkin korostanut Internetissä nähtävillä olevien liikennesäätiedotteiden merkitystä.

Ilmatieteen laitoksen ja Tiehallinnon ylläpitämien tiedotteiden tarkoituksena on auttaa autoilijoita varautumaan kelin aiheuttamiin viivytyksiin ja vaaroihin.

Liikennesäästä pääteillä tiedotetaan kolmesti vuorokaudessa, tarvittaessa useamminkin. Ennusteen pituus on 24 tuntia, ja sen aluejako noudattelee maakuntien rajoja. Ennusteissa keli jaetaan normaaliin, huonoon ja erittäin huonoon ajokeliin.

Normaalin kelin aikana liikenteen arvioidaan sujuvan tavanomaisin talvinopeuksin. Huonon ajokelin aikana näkyvyyttä ja ajamista haittaavat lumisade tai tienpintojen liukkaus. Silloin ajonopeuksia on alennettava jonkin verran. Erittäin huonon kelin vallitessa esiintyy esimerkiksi jäätävää sadetta, jonka aiheuttamaa liukkautta ei ehditä torjua tai niin runsasta lumisadetta, ettei aurauskalusto riitä sen puhdistamiseen. Ajonopeuksia on alennettava huomattavasti ja kaiken kaikkiaan ajamista tulisi välttää.

Liikennesäätiedotteet löytyvät Ilmatieteen laitoksen ja Tiehallinnon sivuilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot