Mainos
Mainos

Liikenneturva: Ajaessa ei olla online

Koulut ovat tällä viikolla alkaneet ja samalla on käynnistynyt Liikenneturvan jokavuotinen valistuskampanja.

Liikenneturvan viesti autoilijoille on tuttu.

– Kampanjamme tunnuslause on: Jokainen tie on koulutie. Toivomme, että autoilijat ajattelisivat ajaessaan, että tie jolla he ajavat on aina jonkun lapsen koulutie, Liikenneturvan tiedottaja Pasi Anteroinen opastaa autoilijoita MTV3:n Huomenta Suomessa.

Vaikka koulujen alku polkaisee joka vuosi käyntiin tutut valistusviestit, ei Anteroisen mukaan kuitenkaan ole kysymys siitä, että viesti ei menisi perille.

– Kyllä valistus toimii, mutta se ei ole mikään pikalaji. Viestin perille meno kestää, Anteroinen selittää.

Anteroisen mukaan liikennekäyttäytyminen muuttuu hiljakseen asenteiden muuttumisen vanavedessä. Esimerkkinä hän mainitsee turvavyön käytön, jonka käytöstä on tullut vuosien mittaan itsestäänselvyys.

Tämän hetken suurimpana yleisenä ongelmana liikennekäyttäytymisessä Liikenneturva pitää kännykän käyttöä tai laajemmin ilmaistuna tarkkaamattomuutta.

– Tällä tarkoitetaan sitä, että siellä ohjaamossa tehdään muuta kuin mitä siellä pitäisi. Pitäisi oppia, että silloin kun ajetaan autoa, ajetaan autoa. Ajaessa ei olla online, Anteroinen muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme