Mainos
Mainos

Liikenneturva kehottaa turvavyön käyttöön bussissa: Vain puolet käyttää aina tai lähes aina

Turvavyön käyttö vähentää Liikenneturvan mukaan oleellisesti vahinkoja sentyyppisessä bussionnettomuudessa, joka Ruotsissa aamulla tapahtui. Vielä ei ole varmuutta siitä, miten moni Ruotsin turmabussin matkustajista käytti turvavyötä.

– Linja-auto on noin kaksi ja puoli metriä leveä. Kun se kaatuu, niin matkustaja on vaarassa joko pudota kahden ja puolen metrin korkeudesta tai saada päällensä jonkun, joka putoaa, sanoo tutkimuspäällikkö Juha Valtonen Liikenneturvasta.

Suomessa turvavyön käyttö linja-autossa ei Valtosen mukaan ole mennyt kovinkaan hyvin läpi. Se on kuitenkin ollut lain mukaan pakollista jo vuodesta 2006, jos bussissa on turvavyöt. Vuonna 2015 Liikenneturva teki kyselyn, jossa puolet bussimatkustajista kertoi käyttävänsä turvavyötä aina tai lähes aina.

Bussiturmissa loukkaantuneiden määrä on vuosien mittaan vähentynyt. Vuonna 2006 Suomen linja-auto-onnettomuuksissa kuoli kaksi matkustajaa ja loukkaantui 162. Viime vuonna 48 linja-automatkustajaa loukkaantui.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme