Mainos
Mainos

Liikenneturva: Lapsi on elävä varoitusmerkki

Liikenneturva muistuttaa autoilijoita koulujen alkamisesta, jotta lasten matkanteko olisi turvallista niin koulutiellä kuin vapaa-aikanakin. Muutamassa Suomen kunnassa alkaa tänä vuonna Turvaa lapsen tie -hanke. Kokeilussa kehitetään malleja ja aineistoa, jolla vanhemmat, opettajat ja lapset voivat kartoittaa koulumatkojen vaaranpaikat ja edelleen parantaa niitä. Liikenneturvan mukaan monet riskit voidaan ennakoida ja muistaa vanha totuus: lapsi on elävä varoitusmerkki.

Liikenneturvassa uskotaan, että turvallisuutta voidaan kehittää kodin, koulun ja kunnan reippaalla yhteistyöllä. Kokeilusta tänä syksynä saatavat kokemukset on tarkoitus hyödyntää ensi vuonna koko maassa.

Liikenneturva osallistuu syksyn aikana Mannerheimin lastensuojeluliiton kampanjaan, jossa kiinnitetään huomiota turvallisen koulunkäynnin aloittamiseen. Ensiluokkalaisille jaettavasta koulurepusta löytyy muun materiaalin ohella tietoa turvallisista koulumatkoista.

Lisäksi Tielaitos jakaa juhlavuotensa merkeissä tarraheijastimen kaikille ekaluokkalaisille.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot