Mainos
Mainos

Liikenneturva: Turvavyön unohtaneille ajokieltoa

Turvavyön käyttö on taajamissa vähentynyt, kertoo Liikenneturvan seuranta. Vyöttömien osuus on noussut vuodessa yhdeksästä kolmeentoista prosenttiin.

Liikenneturva ehdottaa, että turvavyön laiminlyöntiin otettaisiin lainsäädännössä tiukempi ote. Järjestön mielestä turvavyön laiminlyönti tulisi lisätä rikkeisiin, jotka johtavat monta kertaa toistuessaan ajokieltoon.

Liikenneturvan uusi toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen muistuttaa, että turvavyön kattavampi käyttö pelastaisi Suomessa vuosittain kymmeniä ihmisiä.

Vuonna 2009 liikenteessä kuoli 77 ihmistä, jotka eivät käyttäneet turvavöitä. Turvavyö olisi pelastanut heistä arviolta puolet.

– Yhtä vakavia seurauksia ei ole esimerkiksi handsfree-laitteen unohtamisella, joka lisättiin ajokieltorikkeiden listaan jo kesäkuussa, muistuttaa tiedottaja Pasi Anteroinen Liikenneturvasta.

Poliisi on huolissaan

Poliisi valvoo tehostetusti tällä viikolla turvavöiden ja kypärien käyttöä liikenteessä eri puolella Suomea. Liikkuva poliisi on huolissaan siitä, että turvavöiden käyttö on vähentymissä.

– Eihän se missään nimessä hyvä merkki ole. Turvavyö on kuitenkin melko halpa henkivakuutus, eikä sen laittamiseen menee kauaa aikaa, liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Jussi Pohjonen kertoo MTV3 Uutisille.

Valvontaviikon aikana poliisi kiinnittää huomiota myös koulukuljetusten turvallisuuteen. Alkolukon käyttö on ollut pakollista koulu- ja päivähoitokuljetuksissa viime kuusta alkaen.

– Uskon, että sitä noudatetaan hyvin. Joillakin on ollut kuitenkin ongelmia saada alkolukkoja autoihinsa, Pohjonen selvittää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme