Mainos
Mainos

Liikenneturva varoittaa mustasta jäästä

Kuluvalla viikolla tien pintojen jäätyminen on yllättänyt jälleen autoilijoita Etelä-Suomessa asti.

Liikenneturva varoittaa autoilijoita jokasyksyisistä liukkaista tien pinnoista. Autoilijoiden kannattaa tarkkailla tarkasti säätä ja varaamaan aikaa työmatkoilleen.

Liikenneturva varoittaa mustasta jäästä, jota syntyy tien pinnan jäähtyessä alle nollan. Kun iltayöstä on pilvistä ja kosteaa ja aamulla pilvipeite rakoilee, niin tienpintakin jäähtyy nopeasti. Mustaa jäätä syntyy erityisesti sillan kansiin ja tien notkokohtiin.

Liikenneturva muistuttaa myös, että pelkkä kostea tiekin vähentää renkaan pitoa ja jarrutusmatka on reippaasti kuivaa kesäkeliä pidempi. Samalla autoilijoiden olisi syytä välttää suuria nopeuksia, voimakkaita ohjausliikkeitä sekä pitämään riittävät turvavälit. Liukkaillakin teillä pidon vie autoilijan virhe, ei huono sää.

Myös renkaiden vaihtoa olisi jo harkittava. Nastarenkaita voi käyttää marraskuun alusta ja aiemminkin, jos sää sitä vaatii. Autossa on oltava talvirenkaat joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Myös Ajoneuvohallintokeskus oli huolissaan autoilijoista ja muistutti heitä tarkistamaan ajovalojen, tuulilasien ja -pyyhkijöiden kunnon.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme