Mainos
Mainos

Liikenneturvallisuus taantumassa

Liikenneturva on huolestunut liikenneturvallisuuden heikentymisestä kolmen vuoden takaiselle tasolle. Kuolemantapauksia on kertynyt puolen vuoden aikana neljänneksen enemmän kuin viime vuonna kesäkuun loppuun mennessä. Kuolemantapauksia oli alkuvuonna 216 ja vuotta aiemmin vastaavana aikana 179.

Liikenneturvan hallintoneuvosto tarkasteli tänään Helsingissä pidetyssä kokouksessaan ajankohtaista liikenneturvallisuustilannetta toimitusjohtaja Valde Mikkosen alustuksen pohjalta.

Hallintoneuvosto katsoo, etteivät kevyen liikenteen sääntömuutokset ole heikentäneet pyöräilyn turvallisuutta. Pyöräilijöitä on tänä vuonna kuollut kesäkuun loppuun mennessä yli kaksinkertainen määrä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kesäkuussa pyöräilijöitä oli kuollut peräti viisi kertaa enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Loukkaantumisten määrä on pysynyt alkuvuodesta ennallaan, ja lievempien vahinkojen määrä alentunut kolme prosenttia edellisvuoden vastaavasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme