Mainos
Mainos

Liikennevakuutuksen bonukset yhtiökohtaisiksi

Liikennevakuutuksen yhteisestä bonusjärjestelmästä luovutaan, ja vakuutusyhtiöt ottavat käyttöön omat yhtiökohtaiset bonusjärjestelmät tai niitä vastaavat säännöstöt. Muutokset tulevat voimaan toukokuun ensimmäisenä päivänä.

Vakuutusyhtiöt muuntavat automaattisesti vakuutuksenottajan liikennevakuutuksen bonukset eli vahinkohistorian vastaamaan oman yhtiönsä uutta järjestelmää. Tämä koskee myös tilanteita, joissa asiakas vaihtaa vakuutusyhtiötä.

Uudistuksen jälkeen vakuutusyhtiöt eivät siirrä asiakkaidensa bonuksia, vaan vahinkohistorian, koska yhtiöiden bonusjärjestelmät ovat erilaisia.

Liikennevakuutuskeskuksen yksikönjohtajan Janne Jumppasen mukaan vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, millaisia muutoksia yhtiöt tekevät. Vakuutusyhtiöiden on toimitettava suunnitelmat muutoksista viimeistään kuukautta aikaisemmin. Uudistuksen vaikutukset vakuutuksen hinnoitteluun ovat vähäiset, vakuutusyhtiöt arvioivat.

Vahinkohistorian siirto rajoittuu

Uusi asetus rajoittaa ajoneuvoryhmien välistä bonuksen siirtoa. Sen mukaan ajoneuvon vahinkohistoria eli bonus voidaan siirtää vain laadultaan ja käytöltään samanlaisen ajoneuvon vakuutukseen.

Nykyisen käytännön mukaan bonuksia on mahdollista siirtää myös toiseen ajoneuvoryhmään kuuluvaan ajoneuvoon. Tuleva muutos estää autojen ja moottoripyörien väliset vahinkohistorian siirrot.

Siirtymävaiheessa asiakas saa valita, kummalla ajoneuvolla pitää jatkossa nykyiseen bonusjärjestelmään perustuvan vahinkohistoriansa eli bonuksensa. Bonuksia ei ole mahdollista jakaa, vaan ne siirtyvät vain toiselle ajoneuvolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme