Mainos
Mainos

Liikennevakuutuspakko suututtaa moottorikelkkailijoita

Moottirikelkkailijat ovat tuskastuneet nykyiseen liikennevakuutusmalliin. Vakuutukset on maksettava ympäri vuoden, vaikka ajokausi supistuu lumipulan vuoksi vain muutamaan kuukauteen. Kelkkoja ei saa seisontavakuutukseen kuten esimerkiksi moottoripyörät. Lumipulan vuoksi myös kelkkakauppa on pudonnut jopa puoleen normaalitalvista.

Lumisista kelkkakeleistä on nähty tänä talven avain unia. Viime päivinä lumitilanne on toki parantunut, mutta vain murto-osa eteläisen Suomen kelkkareiteistä on käytössä.

Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa kelkkailureitit näyttivät vielä neljä päivää sitten synkiltä. Moottorikelkkojen liikennevakuutukset on kuitenkin maksettava ympäri vuoden oli lunta tai ei. Seisontavakuutuksia ei tunneta.

Moni viime syksynä kelkan hankkineista ei ole ajanut vielä metriäkään. Vakuutusmaksujen lisäksi myös reitistömaksut juoksevat koko ajan.

Kelkkailijat ovat epäilleet, että nykyjärjestelmä lypsää heiltä rahaa muiden liikennevahinkojen rahoittamiseen.

Lumipula näkyy myös kelkkakaupassa, erityisesti vaihtokelkkojen myynti on kärsinyt. Valtakunnallisesti myynti on pudonnut 17 prosenttia tavanomaisesta, Pohjois-Karjalassa yli 40 prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme