Mainos
Mainos

Liikennevalot sammuivat Helsingissä - jättiruuhkat

Perjantai-iltapäivän liikenne Helsingin ydinkeskustassa on jumiutunut pahasti, koska liikennevalot kolmessa kaupunginosassa menivät epäkuntoon puoli neljän aikaan.

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan valot olisi saatu jo toimimaan, mutta katkos on ruuhkauttanut keskustan liikenteen.

- Liikennevalot olivat kantakaupungissa merkittävältä osin poissa toiminnasta. Lisäksi yksi pääjärjestelmämme, joka ohjaa liikennevaloja, oli syystä tai toisesta mennyt yöohjelmaan, kertoo vanhempi konstaapeli Tapani Iivonen Pääkaupunkiseudun liikenteen hallintakeskuksesta.

Normaalisti ruuhka-aikaan liikennevalot on ohjelmoitu niin, että ne edesauttavat ruuhkien purkua. Nyt valot ovat osittain kokonaan poissa toiminnasta tai ne toimivat niin sanotusti yöajassa.

- Liikenne on ruuhkautunut rautatientorin ympäristössä, Runebergin-, Mechelinin-, Lönnrotin- ja Uudenmaankadulla sekä Pohjois-Esplanadilla ja Pohjoisrannassa.

- Taka-Töölön kamerasta näkyy, että autojonot ovat jo kilometrien mittaisia ja tilanteen normalisoituminen tulee kestämään tunteja, vaikka laitteet saataisiinkin toimimaan normaalisti, jatkaa Iivonen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme