Mainos
Mainos

Liikennevirasto ei halua armeijaa lumitöihin

Pääoppositiopuolue SDP on painokkaasti vaatinut puolustusvoimia osallistumaan rautateiden lumenluontitöihin. Malli on otettu Ruotsista, koska siellä sotilaita komennettiin putsaamaan raiteita lumesta.

- Jos kerran Ruotsissa voidaan toimia näin, niin miksei täällä, toteaa SDPn kansanedustaja Eero Heinäluoma. Ratojen kunnossapidosta vastaava Liikennevirasto on kuitenkin eri linjoilla asian suhteen.

Vaikka lumi on jumiuttanut ratojen vaihteita ja aiheuttanut junaliikenteeseen merittäviä viivästyksiä, ei Liikennevirasto katso, että armeijan apua tarvitaan.

- Emme kannata ajatusta. On kaikille parasta, että lumityöt hoidetaan ammattiurakoitsijoilla myös niillä rataosuuksilla, missä ei vaadita erityistä turvasertifiointia lumenluojalta, ylijohtaja Ossi Niemi-Muukko Liikennevirastosta kertoo.

Routavaurioita odotettavissa

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro arvioi, että talven aiheuttamat ongelmat tulevat yhtiölle kalliiksi.

- Taloudellinen vaikutus VR:lle tammikuun ongelmista osalta on kolme miljoonaa euroa. Helmikuun osalta veikkaisin, että summa on suurempi kuin tammikuussa, Aro selventää.

Aro peräänkuuluttaa valtiovaltaa myöntämään lisärahoitusta Liikennevirastolle, jotta vastaavat ongelmat olisivat tulevaisuudessa vältettävissä. Liikenneviraston johto on myötäilee näkemystä.

- Ilmasto muuttuu ja sääilmiöistä tulee rajumpia. Siihen on varauduttava, ja nyt näin ei ole tehty, kertoo liikennejohtaja Miika Mäkitalo.

Liikennevirasto enteilee että pääsiäisen korvilla ratoja koettelevat routavauriot.

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot