Mainos
Mainos

Liikennevirasto: Mieshahmojen poistaminen merkeistä ei ole uudistuksen pointti

Liikennevirasto oikoo uutista, jonka mukaan liikennemerkit haluttaisiin sukupuolineutraaleimmiksi.

Savon Sanomat kertoi viikonloppuna, että merkkien mieshahmoista halutaan eroon.

Liikenneviraston mukaan merkkien muuttaminen liittyy liikenne- ja viestintäministeriössä meneillään olevaan tieliikennelain uudistukseen, jossa päätavoitteena on selkeyttää liikennesääntöjä- ja merkkejä.

Sivutuotteena liikennemerkkien ihmishahmoja saatetaan yksinkertaistaa, sanoo liikenneviraston liikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman.

– Tarpeettomia detaljeja poistetaan samalla tavalla kuin moottoripyörän kuvasta saatetaan poistaa turhia yksityiskohtia. Tämä julkisuteen noussut asia ei ole millään tavalla päällimmäisenä tässä uudistuksessa. Mutta sanottakoon se, että yksinkertaistamisen jälkeen ei ole tarkoitus, että merkkien hahmo olisi sen enempää mies kuin nainenkaan.

Östermanin mukaan hahmoista saatetaan esimerkiksi tehdä tikku-ukkomaisempia.

Liikennemerkkikeskustelu kuumeni erityisesti sosiaalisessa mediassa viikonloppuna.

– En ole muuta ehtinyt tehdä kuin vastata kysymyksiin aamupäivän aikana.

Nykyiset liikennemerkit hahmoteltiin Liikennevirastossa 1960-luvulla. Merkkien ja sääntöjen selkeyttäminen on Östermanin mukaan vuosien projekti, eli aivan heti merkit eivät ole muuttumassa.

– Uudistustyö jatkuu koko ensi vuoden vielä, ja vasta sen jälkeen tiedetään enemmän. Minkään tietyn merkin muuttamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme