Mainos
Mainos

Liikennevirasto: Päivän ajokeli yksi talven vaikeimmista

Runsas lumentulo ja raskas räntälumi ovat sekoittaneet liikennettä Etelä-Suomessa, eikä iltapäiväruuhkassakaan päästä ajamaan selkeässä säässä. Keli alkaa etelässä hiljalleen parantua, mutta lumisade vaikeuttaa ajamista paikoin koko päivän.

- Vaikein tilanne on nyt Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen alueilla, joilla lunta ja räntää tulee edelleen. Sadealue on ulottunut laajemminkin koko maahan, mutta pohjoisempana ajokeli ei ole ollut ihan niin hankala kuin etelässä, kertoo liikennepäivystäjä Marko Kolattu Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta.

Ajokeli alkaa hiljalleen helpottua lännestä alkaen, kun sadealue siirtyy kohti itää. Illalla lumisateet keskittyvät itärajan tuntumaan.

- Keli idässä on siis iltaa kohden menossa varmasti yhtä huonoksi kuin etelässä päivän aikana on ollut, eli lumikertymää on jo jonkin verran ja sateet lisääntyvät illalla entisestään.

Syy huonoon ajokeliin ei ole ainoastaan lumisateessa - oman vaikeutensa ajokeliin on tehnyt lumen muoto - raskas räntälumi.

- Räntälumi kun tallautuu tielle ja tekee tienpinnan liukkaaksi. Sitä on tullut nopeassa tahdissa paljon, joten tämänpäiväinen tilanne on ollut haasteellinen myös tien kunnossapidolle. Kaikki kalusto on ollut liikkeellä, ja teitä on avattu sitä mukaa kun on pystytty. Kyllä tämä päivä on tien kunnossapidon kannalta ollut yksi talven vaikeimpia, liikennepäivystäjä Kolattu toteaa.

Liikenteessä on ollut paljon peltikolareita, mutta vakavammilta onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme