Mainos
Mainos

Liikenneviraston pääjohtaja haluaa promillerajat nollaan

Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala haluaa liikenteeseen vain vesiselviä kuljettajia ja kippareita. Tervala kertoo näkemyksistään Turun Sanomien, Kalevan ja Väli-Suomen sanomalehtien yhteishaastattelussa.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Liikennevirasto vastaa teiden, ratojen ja meriväylien kunnossapidosta ja rakentamisesta. Tervalan mielestä alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen pitäisi kieltää.

Autoa ei saa ajaa, jos alkoholia on veressä vähintään 0,5 promillea. Vesillä raja on yksi promille. Tervala suosittelee nollatoleranssia sekä autoihin että veneisiin.

Tervala ottaa kantaa myös uusien rautateiden rakentamiseen. Hänen mielestään Suomi tarvitsee uusia rautateitä vain Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja mahdollisille uusille kaivoksille. Tervalan suunnitelmien mukaan Suomi liikkuisi kiskoilla 450 kilometrin päähän Helsingistä pohjoiseen. Sitä ylemmäksi matkaavien kannattaa käyttää lentokonetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme