Mainos
Mainos

Liikenteen kameravalvontaa kannatetaan kaupungeissa

Maaseudulla teiden varsien kameroiden lisäämistä vastustetaan. Kyselyn taustalla on oikeusministeri Braxin ehdotus, että kunnat saisivat itsenäisesti asentaa valvontakameroita ja sakottaa liikennesääntöjen rikkojia.

Kaupunkilaiset haluaisivat teiden varsille lisää valvontakameroita, kertoo tuore kysely. Maaseudulla asuvat puolestaan vastustavat valvontakameroiden lisäämistä, ja pikkukaupungeissa mielipiteet menevät tasan.

Aamulehden Taloustutkimuksella teettämä kysely sai alkunsa oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) ehdotuksesta, jonka mukaan kunnat saisivat asentaa valvontakameroita alueelleen ja sakottaa liikennesääntöjen rikkojia. Nyt sakotusoikeus on vain poliisilla.

Puolueiden kannattajista kaikkein innokkaimmin kameroita lisäisivät vihreät. Sen sijaan kokoomuksen ja keskustan kannattajien enemmistö ei antaisi kunnille valvontaoikeutta.

Suurin osa nuorista vastustaa kyselyn mukaan kuntien kameravalvontaa.

Maanteiden valvontaan kansalaiset suhtautuvat huomattavasti suopeammin kuin katujen kameratarkkailuun. Selkeä enemmistö kyselyyn vastanneista kannatti kameroiden käytön lisäämistä ylinopeuksien valvonnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot