Mainos
Mainos

Liikenteen valvonta tehostuu

3000 kilometriä päätiestöä halutaan automaattisen nopeusvalvonnan piiriin. Tavoitteena on alle 250 liikennekuolemaa vuodessa.

Poliisi ja Tiehallinto ovat sopineet aiempaa tiiviimmästä yhteistyöstä. Uudessa yhteistyösopimuksessa kiinnitetään erityishuomiota muun muassa automaattiseen liikenteen valvontaan ja tiedonvaihtoon.

Vuoteen 2010 mennessä on tarkoitus saada 3000 kilometriä päätiestöä automaattisen nopeusvalvonnan piiriin. Poliisi saa jatkossa nopeammin kuulla Tiehallinnon liikenteen automaattisen mittausjärjestelmän tiedot. Myös liikenneonnettomuuksista tiedottaminen tehostuu puolin ja toisin.

Tiehallinto lupaa sopimuksen mukaan ottaa huomioon poliisin valvonnan tarpeet muun muassa teiden levennysten ja levähdyspaikkojen suunnittelussa. Lisäksi poliisi ja tiehallinto osallistuvat yhdessä liikenneturvallisuustyöhön.

Valtioneuvosto on asettanut tieliikenteen tavoitteeksi alle 250 liikennekuolemaa vuonna 2010. Vuonna 2005 liikenteessä kuoli 376 henkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot