Mainos
Mainos

Liikkuva poliisi harkitsee lomautuksia

Liikkuva poliisi harkitsee lomautuksia jotka koskisivat yli 650 henkilöä. Sisäasiainministeri Kari Rajamäki pitää liikkuvan poliisin antamaa lomautusvaroitusta ennenaikaisena.

Liikkuva poliisi on antanut ennakkoilmoituksen mahdollisesta lomautuksesta. Ilmoitus koskee noin 660:tä henkeä. Yt-menettely alkaa elokuun lopulla.

Liikkuvan poliisin mukaan tämän vuoden määrärahat eivät riitä palkkoihin. Määrärahoista puuttui noin kuukauden palkkausmenoja vastaava summa.

Ratkaisua on etsitty neuvotteluteitse. Liikkuvan poliisin mukaan sopeuttamistoimista huolimatta määrärahavaje on vielä ylivoimaisen suuri.

Mahdolliset lomautukset ajoittuisivat marras-joulukuuhun.

Rajamäki: Lomautusvaroitus ennenaikainen

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki pitää liikkuvan poliisin antamaa lomautusvaroitusta ennenaikaisena.

Rajamäen mukaan sisäministeriön johto on selvittänyt yhdessä poliisin ylijohdon kanssa niin paikallispoliisin kuin valtakunnallisten yksiköidenkin resurssitilannetta. Kaikkiin tilanteisiin on löydetty ratkaisu ilman, että henkilöstöä olisi tarvinnut lomauttaa.

Sisäministeriö asetti 1. elokuuta työryhmän selvittämään liikkuvan poliisin taloudellista tilaa ja siihen johtaneita syitä. 22. elokuuta työnsä päättävä ryhmä myös tekee toimenpide-ehdotukset taloudellisen tilan korjaamiseksi.

-Jatkossakin poliisin sisäiset rahoitusongelmat ratkaistaan neuvotteluilla, ilman lomautusuhkia. Liikkuvan poliisin lomautusvaroitus on siten ennenaikainen ja ajoituksellisestikin erittäin huono, Rajamäki painottaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.08.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot