Mainos
Mainos

Liikkuva poliisi nopeusrajoitusten nostoista: Nykymalli toimiva

Liikkuvan poliisin apulaispäällikkö Marko Lavikkalan mukaan nopeusrajoitusten noston vaikutukset liikenneturvallisuuteen tulee selvittää tarkkaan.

Ylen kyselyn mukaan eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenistä yli puolet kannattaisi nopeusrajoitusten nostoa. Yle kysyi, pitäisikö moottoriteillä saada hyvissä olosuhteissa ajaa 130 ja talvella 110 sekä vähän liikennöidyillä maanteillä 90 kilometriä tunnissa.

Lavikkalan mukaan kolme keskeistä tappajaa liikenteessä ovat ylinopeudet, turvavyön käyttämättä jättäminen sekä päihtyneenä ajaminen.

– Ennen kuin lähdetään tukemaan rajoitusten nostoa, pitäisi selvittää, mikä vaikutus sillä on liikenneturvallisuuteen. Toinen näkökohta on ympäristö, päästöt ja melu lisääntyy.

Lavikkala sanoo, että Länsi-Euroopassa on hyvin samantyyppisiä nopeusrajoituksia voimassa kuin Suomessa, ja ainakin tällä hetkellä se tuntuu olevan hyvin toimiva systeemi.

Liikkuvan poliisin apulaispäällikkö lisää, että vaikka kymmenen kilometrin nopeusrajoituksen nosto ei ole paperilla paljon, niin ylinopeutta ajavat nostavat saman verran omaa ajonopeuttaan.

– On aika yleisesti puhuttu, että voi ajaa kymmenen kilometriä yli rajoituksen, niin poliisi ei puutu. Ja jos näin on, niin tämä sama porukka nostaa omaa ajonopeuttaan sen kymmenen kilometriä, joka sitten taas voi vaikuttaa ja vaarantaa liikenneturvallisuutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme