Mainos
Mainos

Liikkuvat sairaalat tekevät tuloaan

Suomessa on jo pitkällä suunnitelma pyörien päällä liikkuvista siirrettävistä terveysasemista ja sairaaloista.

Sairaalat ovat uuden tekniikan myötä tasokkaampia ja suurempia kuin tähän asti kokeillut.

Aalto-yliopiston ja terveysalan asiantuntijoiden suunnittelema yksikkö vastaisi haja-asutusalueiden tarpeeseen edullisemmin kuin lukuisat pienet terveyskeskukset.

– Tässä on uutta hydraulista tekniikkaa jollaista aikaisemmin ei ole ollut käytettävissä. Se on näiden aikaisempien mobiiliratkaisujen osalta rajoittanut näitä käyttömahdollisuuksia, tällä tekniikalla pystyään näitä käyttömahdollisuuksia laajentamaan huomattavasti aikaisempaan nähden, Vaasan sosiaali- ja terveysviraston toimialajohtaja Jukka Kentala kertoo.

Liikkuva sairaala voidaan pystyttää puolessa tunnissa ja se voidaan avata noin 70:n neliön terveysasemaksi missä tahansa.

Myös tuore peruspalveluministeri Susanna Huovinen suhtautuu liikkuviin terveyasemiin myönteisesti.

– Minusta me tarvitsemme kyllä uusia innovaatioita tässä sosiaali- ja terveyspuolella ja tämä kuulostaa juuri semmoiselta ideoinnilta ja käytännön toteutukselta, jota tulevaisuudessa tarvitaan lisää, Huovinen sanoo

Suomalais-italialaisena yhteistyönä suunnitellut uudet liikkuvat sairaalat ovat toiminnassa aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot