Mainos
Mainos

Liikkuvia äänestäjiä lähes yhtä paljon kuin vakiintuneita

Kunnat ja kansalaismielipide -tutkimuksesta käy ilmi, että liikkuviksi äänestäjiksi ilmoittautuvia on jo liki yhtä paljon kuin puoluekannaltaan vakiintuneita.

TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa 40 prosenttia ilmoittaa äänestävänsä vaihtelevasti eri puolueiden ehdokkaita. Yhden tietyn puolueen ehdokasta äänestäviä on 44 prosenttia.

Vielä vuoden 2007 vaalien alla vakiintuneita oli äänestäjäkunnasta puolet ja liikkuvia 37 prosenttia. Nukkuvien puolueeseen ilmoittautuvien osuus on noussut neljässä vuodessa 11:stä 13 prosenttiin.

Liikkuvimpia ovat vihreiden kannattajat, joista 60 prosenttia kertoo äänestävänsä vaihtelevasti eri puolueita. Puolueuskollisimpia ovat 73 prosentilla keskustan kannattajat. Perussuomalaisten kannattajista taas löytyy eniten niitä, jotka eivät äänestä lainkaan.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, mihin ongelmiin tulevan eduskunnan ja hallituksen tulisi puuttua. Ykkössijalle nousi selvästi työttömyys ja kakkossijalle köyhyys.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme