Mainos
Mainos

Liikunta lisää nuorten opinjanoa

Liikunta tukee nuoren terveyttä ja kannustaa häntä eteenpäin opintiellä. Oulun yliopistossa tarkastetun väitöstutkimuksen mukaan aktiivisesti liikuntaa harrastava nuori voi hyvin ja pärjää koulussa. Lisäksi hän suunnittelee jatkavansa opintojaan lukiossa ja korkeakoulussa.

Vähän liikkuvat kokevat terveydentilansa muita nuoria heikommaksi. Heillä on muun muassa sosiaalisia ongelmia sekä käytöshäiriöitä.

Kasvatustieteen maisterin Marko Kantomaan mukaan ahkeran liikkujan pärjäämistä selittää ainakin osin se, että fyysinen aktiivisuus vaikuttaa muistiin ja keskittymiskykyyn.

Kantomaa toivoo, että koulussa liikunnan ja liikuntatuntien määrää lisättäisiin. Se kannustaisi nuoria omaehtoiseen liikuntaan myös vapaa-ajalla. Yleinen suositus on, että lapsen ja nuoren tulisi harrastaa liikuntaa vähintään tunti päivittäin.

Tutkimuksessa oli mukana yli 9000 pohjoissuomalaista nuorta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot