Mainos
Mainos

Liikuntaan satsataan aiempaa enemmän

Suomalaiset aikuiset käyttävät liikuntaharrastuksiinsa keskimäärin 427 euroa vuodessa. Liikuntaharrastus on pääkaupunkiseudulla huomattavasti kalliimpaa muuhun maahan verrattuna.

Liikuntajärjestöjen tilaaman Kansallisen liikuntatutkimuksen mukaan miehet käyttävät liikuntaan enemmän rahaa kuin naiset. Vuoteen 2001 verrattuna rahaa käytetään vuodessa 100 euroa enemmän. Miehet sijoittavat liikuntaharrastuksiinsa 542 euroa ja naiset 313 euroa. Ero ei ole supistunut neljän vuoden takaisesta tutkimuksesta.

Ratsastuksen harrastaja käyttää liikuntaansa kaikkiaan 1628 euroa ja sauvakävelijä noin 292 euroa vuodessa. Jos tutkimuksessa mukana olleiden 19-65-vuotiaiden rahankäyttö, 427 euroa vuodessa, laajennetaan koskemaan kaikkia 19-65-vuotiaita, aikuisväestö panostaisi rahaa omaehtoiseen liikuntaan ja kuntoiluun kaikkiaan noin 1,4 miljardia euroa vuodessa.

- On muistettava, että luvussa eivät ole mukana ne rahat, joita aikuiset käyttävät lastensa liikuntaharrastuksiin, Suomen Liikunta ja Urheilussa liikuntatutkimusta koordinoinut erityisasiantuntija Rainer Anttila sanoo.

Eniten liikuntaan rahallisesti panostava ikäryhmä on 26-35-vuotiaat. He kuluttavat vuodessa keskimäärin 548 euroa. 19-25-vuotiaiden käyttämä summa on lähes samaa tasoa, 535 euroa.

Taipumus käyttää rahaa liikuntaharrastuksiin vähenee iän karttuessa. Yli 50-vuotiailla kuluu rahaa vuosittain 282 euroa.

Työelämässä johtavassa asemassa olevat (719 euroa) sekä yrittäjät (601 euroa) sijoittavat suurempia summia liikuntaharrastuksiinsa kuin muihin ammattiryhmiin kuuluvat.

Pääkaupunkiseudulla rahaa kului keskimäärin 515 euroa. Maaseudulla rahaa käytettiin keskimäärin 350 euroa vuodessa.

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup ja rahoitti opetusministeriö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme