Mainos
Mainos

Liikuntajärjestöt kohottamaan koululaisten kuntoa

Kouluikäisten liikuntaharrastuksen jatkuva vähentyminen huolestuttaa liikuntajärjestöjä. Pohjois-Karjalassa tarjotaan vinkkejä liikunnan lisäämiseksi kuntakiertueella.

Koululaisten innostus erilaiseen liikuntaan on vähenemässä. Välitunneilla ja liikuntatunneilla harrastetaan yhä harvempia lajeja ja se näkyy esimerkiksi heikkoina selkä-ja vatsalihaksina. Pohjois-Karjalassa esitellään sekä oppilaille että opettajille ideoita liikunnan lisäämiseksi pari vuotta kestävällä kuntakiertueella.

Hittara-liikuntakiertueen ideana on tarjota 6-12-vuotiaille virikkeitä esimerkiksi välituntiliikuntaan. Koulujen pihat ja sisäliikuntatilat rajoittavat usein lajikirjoa ja silloin vaaditaan mielikuvitusta. Innostuksen toivotaan siirtyvän myös vapaa-ajan liikuntaan.

Vielä 1970-luvulla koulussa osattiin hypätä korkeutta vaatimattomaan purukasaan. Nyt moni opettajakin on luovuttanut, opetusaikaa on vähän ja tietyt joukkuelajit vievät taidot ja huomion.

Koululaisten huono kunto on vakava asia, huolestuttavimpia asioita on keskivartalo-ongelma, olemattomat vatsa- ja selkälihakset. Ongelmaan haetaan Pohjois-Karjalan kouluissa ratkaisua opastamalla opettajia takaisin voimistelun pariin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme