Mainos
Mainos

Liikuntakeskus evakuotiin Itä-Helsingissä

Liikuntakeskus on jouduttu evakuoimaan Itä-Helsingissä. Myllypurontiellä sijaitseva Liikuntamylly tyhjennettiin noin kello 14 vaarallisen aineen onnettomuuden jälkeen.

Turma sattui, kun liikuntakeskuksen huoltomies sekoitti vahingossa rikkihappoa ja natriumhypokloriittia, minkä tuloksena sisätiloihin syntyi pieni määrä myrkyllistä kloorikaasua. Päivystävän palomestarin Jani Pitkäsen mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe. Huoltomies on viety sairaalaan tarkkailtavaksi.

Pelastuslaitoksen mukaan Liikuntamyllyssä oli turma-aikaan runsaasti asiakkaita, joista osa on saattanut altistua syntyneelle kaasulle. Kloorikaasu on limakalvoja ja hengitysteitä ärsyttävä aine.

Poliisin mukaan myös yksi lapsi on viety oireiden takia hoitoon vanhempiensa toimesta. Niitä paikalla olleita, jotka kokevat hengitysteiden ärsytystä, suositellaan hakeutumaan päivystykseen.

Liikuntakeskusta tuuletettiin yhä kello 17 aikaan, ja tuuletustöiden uskottiin kestävän vielä noin tunnin ajan. Keskus avataan mahdollisesti vielä illalla, jotta evakuoidut asiakkaat pääsevät noutamaan keskukseen jääneet tavaransa.

Palomestarin mukaan onnettomuudesta ei ole aiheutunut vaaraa naapuruston asukkaille.

Sunnuntaina Liikuntamyllyn on määrä olla avoinna normaalisti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot