Mainos
Mainos

Liito-orava pysäytti omakotialueen kaavoituksen Nurmijärvellä

Nurmijärven Klaukkalaan kaavaillun omakotitaloalueen eteneminen on jäissä, koska tienoolta on löytynyt liito-oravan papanoita.

Liito-orava

Nurmijärvellä Klaukkalan Harjulanrantaan on kaavoitettu noin sata omakotitonttia ja yksi rivitalotontti. Asemakaava hyväksyttiin valtuustossa elokuussa 2004 ja rakennustyöt oli tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Alueella havaittu liito-orava voi nyt muuttaa suunnitelmia.

Liito-oravalöytö voi vaikuttaa rakennustöihin, sillä luonnonsuojelulain mukaan liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on kielletty.

Nurmijärven kunta on aloittanut selvitykset siitä, kuinka laajalla alueella liito-orava elää. Selvitysten jälkeen kunta arvioi yhdessä Uudenmaan ympäristökeskuksen kanssa sen, miten liito-orava vaikuttaa Harjulanrannan asemakaavaan. Käytännössä selvitetään, miten liito-orava mahdollisesti rajoittaa alueelle rakentamista.

Harjulanrannan asemakaava-alueella on ollut huhtikuun alkuun mennessä haussa yhdeksän omakotitonttia. Tonttien luovutuspäätökset lykkääntyvät myöhemmäksi liito-oravatilanteen selvittämisen vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme