Mainos
Mainos

Liito-oravan suojelusta haettu vain vähän korvauksia

Maanomistajat ovat hakeneet liito-oravan suojelun aiheuttamista haitoista vain vähän korvauksia, vaikka viime heinäkuussa voimaan tullut laki mahdollistaa korvausten saamisen.

Aamulehden ympäristökeskuksilta keräämien tietojen perusteella uhanalaisen liito-oravan suojelusta aiheutuneita kustannuksia on selvästi liioiteltu. Ympäristökeskuksiin on jätetty vain neljä korvaushakemusta liito-oravien levähdys- ja lisääntymispaikkojen suojelun vuoksi.

Ainoastaan yksi korvaushakemuksista on hyväksytty. Sen perusteella maanomistajalle on luvattu maksaa 13 600 euroa 1,4 hehtaarin pysyvästä rauhoittamisesta. Lounais-Suomen ympäristökeskuksessa hyväksytty korvauspäätös odottaa vielä ympäristöministeriön vahvistusta.

Eduskunnan ympäristövaliokunta arvioi viime keväänä, että liito-oravien suojelu uuden lain perusteella voisi viedä vuosittain noin 900 000 euroa tai jopa kaksi kertaa niin paljon.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 19.01.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot