Mainos
Mainos

Liitto ärähti: Venäläiset pitäkööt loppiaisena shoppailutaukoa

Palvelualojen ammattiliitto PAM on tuohtunut loppiaiseksi myönnetyistä poikkeusluvista, joilla kaupat voivat olla auki etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa. Lupia on myönnetty venäläisten turistien vuoksi.

PAMin puheenjohtajan Ann Selinin mukaan kauppoja ei pitäisi tänään pitää auki turisteja varten.

- Ei tämä ole venäläisille turisteille mikään ykkösshoppailupäivä. Ne olivat jo tässä aiemmin viikolla. Meidän Venäjän-turismia ei haittaa, että yhtenä päivänä ei ole kaupat auki, hän sanoo STT:lle.

Venäläiset viettävät Selinin mukaan tänään itsekin pyhäpäivää. Matkailuyritykset ovat hänen tietojensa mukaan järjestäneet heille runsaasti juhlia.

Kauppojen aukioloa säätelevä laki määritti viime vuonna kirkkopyhät vapaapäiviksi. Alueellisia poikkeuslupia voidaan kuitenkin myöntää.

Selinin mukaan nyt myönnetyt luvat ole lain hengen mukaisia, koska loppiainen toistuu joka vuosi eikä siten ole poikkeus. Aluehallintoviranomaiset ovat hänestä poikkeuslupia antamalla astuneet lainsäätäjän varpaille.

PAM on pettynyt myös kaupan yrityksiin siitä, että ne rikkoivat yhteisen sopimuksen aukioloista.

PAMin kannasta kertoi ensimmäisenä Yle.

(MTV3 - STT)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Mikkelistä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme