Mainos
Mainos

Liityntäpysäköinti voi muuttua maksulliseksi

Pääkaupunkiseudun ruuhkia helpottamaan suunniteltu liityntäliikenne ei toimi halutulla tavalla: pysäköintipaikat täyttyvät jo varhain aamulla. Mitä paremmat yhteydet asemalta on, sitä suurempi on riski, ettei virallista liityntäpaikkaa saa.

Tästä syystä moni autoilee perille asti, eikä siirry käyttämään vaikkapa junaa.

Liityntäpysäköintipaikkoja on luvassa lisää tuhansia. Niitä rakennetaan muun muassa kehäradan ja länsimetron asemille. Jos ruuhkamaksut päätetään ottaa Helsingissä käyttöön, pysäköintipaikkojen kysyntä voi kasvaa voimakkaasti.

Asiantuntija uskookin, että jatkossa liityntäpysäköintipaikat tulevat maksullisiksi.

- Mitään päätöksiä siitä ei ole, mutta pitkällä tähtäyksellä olen varma siitä että maksullisuus lisääntyy, arvioi liikennesuunnittelun päällikkö Reijo Teerioja Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV:stä.

Nykyisin paikoitus liityntäpysäköintialueilla on maksutonta Malmia, Ruoholahtea, Leppävaaraa ja Velodromia lukuunottamatta.

Katso Hanna Ruokankaan juttu (Kymmenen uutiset 12.9.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot