Mainos
Mainos

Liki 15 miljoonan euron Kirnun kohtalo avoin

Shanghain maailmannäyttelyssä on tehty kaikkien aikojen yleisöennätys. Tänään päättyneen näyttelyn ehti nähdä kaikkiaan yli 70 miljoonaa kävijää.

Vieraiden joukossa oli myös pääministeri Mari Kiviniemi (kesk), joka piti päätöskokouksessa Suomen puheenvuoron ympäristöteknologisesta osaamisesta. Kiviniemi tapasi myös Kiinan päänministerin Wen Jiabaon ja YK:n pääsihteerin Ban Ki Moonin.

Suomen Kirnussa vallitsi tänään kultamitalitunnelma. Maailmannäyttelyiden katto-organisaatio BIE (Bureau International des Expositions) palkitsi Kirnun kokoluokkansa parhaaksi paviljongiksi eilen. Kirnu-paviljonki oli paras sekä suunnittelultaan että arkkitehtuuriltaan.

Puolen vuoden aikana yli viisi miljoonaa vierailijaa saanut Suomen Kirnu tuli maksamaan yhteensä lähes 15 miljoonaa euroa. Sen rahoituksesta vastasi pääosin työ- ja elinkeinoministeriö.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mihin Kirnu päätyy nyt maailmannäyttelyn jälkeen - ja millä hinnalla.

Lue myös:

Katso Petri Sarasteen juttu Shanghaista

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme