Mainos
Mainos

Liki kaikki koulut verkoissa

Tietoverkko tavoittaa pian miltei jokaisen koulun.

Suomalaisten oppilaitosten verkottuminen onkin kansainvälistä huipputasoa, vakuuttaa Opetushallitus, joka on myöntänyt tämänvuotisena avustuksenaan 33 miljoonaa markkaa koulujen ja oppilaitosten tietoverkkohankkeille.

Kun tämäkin tuki muuttuu tietokoneiksi ja liittymiksi, jää tietoverkon ulkopuolelle enää noin joka kymmenes lukio tai peruskoulu. Ammatillisista oppilaitoksista lähes kaikki on jo saatu verkkoon.

Opetushallituksen tuorein tukipaketti on osa kolmivuotista Tieto-Suomi-ohjelmaa, jonka aikana koulujen tietotekniikkahankintoja on tuettu noin 120 miljoonalla markalla. Päämääränä on verkottaa viimeinenkin koulu vuoteen 2000 mennessä.

Opetushallituksen mukaan varustetaso ja verkottumisaste ei juurikaan vaihtele maan eri osissa. Vain 40 pientä kuntaa eri puolilta Suomea on toistaiseksi jättänyt avustukset kokonaan hakematta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme