Mainos
Mainos

Liki puolet lukioista yhteistyössä korkeakoulujen kanssa

Jo puolet lukioista on joko aloittanut tai aloittamassa yhteistyön korkeakoulujen kanssa. Opetusministeriön työryhmän keräämien tietojen mukaan yhteistyössä oli viime lukuvuoteen mennessä mukana lähes 200 lukiota. Lisäksi 25 lukiota ilmoitti aloittavansa yhteisten kurssien järjestämisen tänä lukuvuonna ja parikymmentä lukiota oli edennyt yhteistyösuunnitelmaan asti.

Kaikki aikuislukiot ja päivälukioiden aikuislinjat mukaan laskettuna Suomessa on noin 500 lukioyksikköä. Valtaosa yhteistyösopimuksista on tehty kaupungeissa. Maaseudulta on mukana alle 70 lukiota. Vilkkainta yhteistyö on ollut Länsi- ja Etelä-Suomessa.

Korkeakouluista eniten yhteistyökumppaneita on Helsingin yliopistolla, joka järjestää opetusta yhdessä 33 lukion kanssa. Oulun yliopistolla on 31 ja Jyväskylän yliopistolla 29 yhteistyölukiota. Ammattikorkeakouluista on ripeimmin ollut liikkeellä Jyväskylän ammattikorkeakoulu, joka on ehtinyt sopia yhteistyöstä yhdeksän lukion kanssa.
Työryhmän mielestä kauppakorkeakouluilla on lukioyhteistyötä huomiota herättävän vähän.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme